5. mednarodni festival gorniškega filma Domžale

10. - 14. April


OPEL ASTRA SPORTS TOURER URADNO VOZILO 5. IMFFD-ja


Društvo za gorsko kulturo je iz rok gospoda Valentina Erjavca, direktorja podjetja Avtotehna VIS, v četrtek 24. marca prejelo ključe nove Opel astre sports tourer, ki je postala uradno vozilo 5. mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale. Festival se bo med 10. in 14. aprilom 2011 odvijal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Podjetje Avtotehna VIS je s tem postalo tudi eden izmed glavnih pokroviteljev tega uglednega in mednarodno uveljavljenega filmskega festivala, ki je posvečen pomembnim iztočnicam bogate nacionalne gorniške tradicije in kulture. Avtotehna VIS tako ob svojem zglednem posluhu za lokalno okolje in vrhunski šport sedaj svojo družbeno odgovornost potrjuje tudi z vložkom v kulturno prireditev velikega nacionalnega pomena.

"V Avtotehni VIS roko ponujamo predvsem svoji okolici, njenim športnikom. Sedaj pa smo se odločili, da gremo tudi v kulturo, kajti to se nam zdi kot neka celota vrednot. Predvsem v današnjih kriznih časih smo določen del aktivirali tudi v tej smeri. To se nam zdi pomembno in družbeno odgovorno predvsem z vidika podpore slovenskega gorništva," je ob predaji vozila povedal direktor Avtotehne VIS gospod Valentin Erjavec. Pri tem pa se je dotaknil tudi samega izbora vozila, ki nedvomno sodi v razred okolju prijaznih izdelkov, namenjenih dinamičnemu in aktivnemu življenjskemu slogu: "V uporabo predajamo odličen avtomobil, Astro sports tourer, ki ponuja predvsem veliko prostora in je opremljena z najsodobnejšim motorjem, zato verjamem, da bo našim gornikom avto dobro služil. "

Ob prejemu ključev pa zadovoljstva nad sodelovanjem z uspešnim podjetjem in ugledno avtomobilsko znamko nikakor ni skrival direktor filmskega festivala in vrhunski slovenski alpinist Silvo Karo, ki je pomembno pridobitev pospremil z besedami: "Ja, seveda smo izjemno veseli in zadovoljni, da bomo sedaj lahko lažje potovali naokrog, saj bomo s tem posledično tudi lažje zagotavljali še kakovostnejši program. Če želimo na domači festival pripeljati dobre filme, je treba narediti veliko kilometrov in obiskati veliko tujih festivalov. Tako imamo nekako lažji pregled nad filmi, nad novo produkcijo, ki se dogaja … Jasno, s tem pa je povezano potovanje, tako da res velika zahvala Avtotehni VIS, da nam je omogočila to enoletno pokroviteljstvo v obliki uporabe avtomobila. Verjamem, da bomo z našim sodelovanjem vsi zadovoljni. "