6. mednarodni festival gorniškega filma Domžale

02. - 06. April


MLADINSKI PROGRAM


Z otroki drugega in tretjega triletja si bomo ogledali zadnji del iz serije Na Džingiskanovi poti in spoznali Tima Copea, mladega avstralskega avanturista, ki se s konjem poda na deset tisoč kilometrov dolgo pot od Mongolije do Madžarske.
Sledil bo pogovor o novem slovenskem mladinskem pustolovskem romanu Zlati zob Tadeja Goloba. Knjigo z navdušenjem prebirajo tako mladi kot odrasli bralci.

Pogovor o knjigi Tadeja Goloba Zlati zob

Prav gotovo ima vsak slovenski alpinist svoj poseben kraj, kamor zahaja večkrat kot kam drugam. Plezalec in pisatelj Tadej Golob ga je našel v Logu pod Mangartom oziroma v stenah nad njim, ki jih poznamo pod enotnim imenom Loška stena. Tu se dogaja tudi njegov mladinski pustolovski roman, ki je novembra lani izšel pri Mladinski knjigi. O zgodbi, v kateri dva ljubljanska plezalca s pomočjo vrstnika domačina v votlini visoko v severni steni Briceljka iščeta pozabljeno zlato, ki sta ga iz rudnika v Rablju pred mnogimi leti prinesla rudarja iz Loga, se bo Irena Cerar pogovarjala z avtorjem zgodbe Tadejem Golobom in z avtorjem ilustracij Cirilom Horjakom. Ob pogovoru si bomo lahko ogledali tudi fotografije ljudi in okolja, ki "nastopajo" v knjigi. V času predstavitve bo mogoče knjigo z avtorjevim podpisom tudi kupiti.