7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale

15. - 19. April


PONEDELJEK 15.4.2013

7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale že diha s polnimi pljuči. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Po uvodni filmski projekciji T(h)ril(l)er se nam je pridružil glavni akter Klemen Triler, ki je avgusta lani postavil novi rekord Slovenske planinske poti od Maribora do Ankarana. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Prvi letošnji obiskovalci. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V gorniškem knjižnem kraljestvu. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V gorniškem knjižnem kraljestvu. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V gorniškem knjižnem kraljestvu. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V gorniškem knjižnem kraljestvu. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V pričakovanju predavanja Matevža Lenarčiča. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Matevž Lenarčič v pogovoru z Mojco Volkar Trobevšek. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Preko modrega planeta nas je popeljal Matevž Lenarčič, po poti svojega lanskega poleta okrog zemeljske oble. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V zaodrju festivala: Matevž Lenarčič, Silvo Karo, Marija Štremfelj, Bogdan Biščak in Andrej Štremfelj. (Foto: Manca Čujež/IMFFD)


TOREK 16.04.2013

Žirija si skrbno ogleduje filme v tekmovalnem programu. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Žirija si skrbno ogleduje filme v tekmovalnem programu. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Torkovo uvodno festivalsko dejanje je pripadlo Janezu Bizjaku. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Janez Bizjak je obiskovalce popeljal po sledeh prvih obiskovalcev v slovenskih Alpah. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Urška prešteva pravilne odgovore v nagradni igri, novosti letošnjega festivala. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Po projekciji filma Divji sta se Mojci Volkar Trobevšek na odru pridružila režiser Jure Breceljnik in protagonist filma Philippe Ribiere. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Režiser Jure Breceljnik je na filmski trak prelil čustveno nabito zgodbo plezalca z Rubinstein-Taybijevim sindromom, ki išče ljubezen. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Philippe Ribiere je svoj hendikep s pomočjo plezanja spremenil v svojo prednost in si tako izboril pot v družbo. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Zaslužen gromek aplavz za film Divji in njegova glavna akterja. (Foto: Manca Čujež/IMFFD)


SREDA, 17. 4. 2013

Anton Sazonov - Tonač in Dušica Kunaver po projekciji multivizije Čopov steber - prvič pozimi. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Silvo Karo in Danilo Cedilnik - Den (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Danilo Cedilnik - Den v uvodnem pogovoru z Manco Čujež. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) Den je obiskovalce s fotografijo, sliko in besedo popeljal v svoj svet strmin. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Den je obiskovalce s fotografijo, sliko in besedo popeljal v svoj svet strmin. (Foto: Silvo Karo/IMFFD) V Denovem svetu strmin z vsega sveta. (Foto: Manca Čujež/IMFFD)


ČETRTEK, 18. 4. 2013

Četrtkov predavatelj Urban Novak, ki je z lanskim vzponom na vrh K7 po novi smeri dokazal, da lahko na najvišji ravni pleza v najtežjih stenah visokih gora. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Urban Novak v alpinističnem klepetu z Mojco Volkar Trobevšek. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Občinstvo se je za dobro uro preselilo pod in na K7. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Drugo preddverje Cankarjevega doma se pridno polni. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Lepo je videti dodobra napolnjeno Linhartovo dvorano. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Lepo je videti dodobra napolnjeno Linhartovo dvorano. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V adrenalinskem pričakovanju Honnolda 3.0 in Težav v venezuelski džungli. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Četrtkov večer je zaznamoval trojec slovenskih filmov: V objemu Himalaje Petra Vrčkovnika, Zlati teptači Amirja Muratoviča in Na pogled Mihe Kalana. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Razveseljiva gneča na slovenski premieri filma Na pogled. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Del ekipe ustvarjalcev igranega filma Na pogled. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Del ekipe ustvarjalcev igranega filma Na pogled v pogovoru z Mojco Volkar Trobevšek. (Foto: Manca Čujež/IMFFD)


PETEK, 19. 4. 2013

Generacija "osemdeseta": Ines Božič Skok, Silvo Karo in Vlasta Kunaver Najslajše za konec - edina predavateljica na letošnjem festivalu: Vlasta Kunaver v pogovoru z Mojco Volkar Trobevšek. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Vlasta Kunaver in vsa ta njena lepa srečanja. tako alpinistična kot jadralska. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Občinstvo napetih ušes med Vlastinim predavanjem. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) V sladkem pričakovanju nagrajencev 7. mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Direktor festivala Silvo Karo na zaključni prireditvi. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Voditeljica sklepnega festivalskega dejanja - Mojca Volkar Trobevšek. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Na zaključni prireditvi. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Na zaključni prireditvi. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Letošnja festivalska žirija: Andrej Štremfelj, Neda Podergajs, Špela Kuclar, Matjaž Žbontar in Pierre Simoni. (Foto: Manca Čujež/IMFFD) Nagovor uglednega švicarskega člana žirije, Pierra Simonija. (Foto: Manca Čujež/IMFFD)